Over Welkom Energie

Even voorstellen

Welke energieleverancier kiezen?

Hedendaags zijn er vele energieleveranciers waar je uit kunt kiezen. De juiste energieleverancier kiezen kan door het grote aanbod lastig zijn. Binnen de energiebranche wordt groene energie steeds belangrijker. Helaas levert nog niet elke leverancier daadwerkelijk officiële groene stroom. Wij, Welkom Energie, doen dit wel. Welkom Energie is in 2019 gestart als het jongste energiebedrijf in Nederland. We leveren natuurlijke groene stroom, groen gas met een zoveel mogelijk foutloze dienstverlening aan de hand van een concurrerende prijs.

Visie

Als je een energieleverancier gaat kiezen, is het ook interessant om naar de energie visie te kijken. Onze visie is dat iedereen welkom is. Dit is hoe we klanten en medewerkers behandelen, maar ook hoe we privé naar de maatschappij om ons heen kijken. Er wordt geen onderscheid gemaakt.

Ons doel is om Welkom Energie een gezond bedrijf te maken. Het doel erachter is dat je pas echt een maatschappelijke impact kunt hebben als je succesvol bent, ook wel bekend als een quote van Richard Branson. We hebben al onze uitgebreide energie visie kernwaarden op een rijtje gezet.

Missie

De missie van Welkom Energie is om een duidelijk en scherp contract voor groene stroom en groen gas te leveren, zonder hierbij in te boeten aan het respect dat onze klanten verdienen. Wij vinden vrijheid van meningsuiting belangrijk, zolang dit niet leidt tot het uitsluiten of beledigen van mensen.

Daarnaast besteed Welkom Energie elke maand 10 eurocent per klant aan goede doelen. Dit lijkt uiteraard niet veel, maar naar mate het bedrijf groeit kan dit aardig optellen. Hiermee worden een drietal lagen in onze missie energie onderscheiden:

  1. Awareness vergroten: je kunt tolerantie en verbinding vergroten door zoveel mogelijk mensen de boodschap te brengen. Meer supporters betekent ook meer impact. Hier gaat 1/3 van de funding naartoe.
  2. Steunen van gelijkgezinde initiatieven: we kunnen niet alles zelf doen maar er zijn al veel stichtingen en projecten die ook gericht zijn op het vergroten van verbinding en tolerantie in de maatschappij. Wij helpen ze met 1/3 van onze fondsen.
  3. Zelf wat doen: we ontwikkelen ook zelf activiteiten. Zo steunen we soms individuele mensen en vaak hebben we grote maatschappelijke acties om mensen een hart onder de riem te steken.

Meer weten over Welkom Energie?

Ben je overtuigd van de visie en missie van Welkom Energie, maar heb je toch nog enkele vragen? Dan kun je allereerst onze visie en kernwaarden uitgebreid doornemen. Uiteraard kun je ook vrijblijvend contact met ons opnemen. Dit kun je doen door te bellen naar: 088 888 0400. Stuur je liever een e-mail? Dan kun je e-mailen naar: [email protected] Onze specialisten staan voor je klaar!

De stijl van Welkom Energie

We hebben nagedacht over de huisstijl van Welkom Energie en gekozen voor een lettertype en logo dat afgeleid is van neon reclame.

In een filmpje hebben we dit vormgegeven en daarmee ook de persoonlijke benadering geprobeerd terug te laten komen.

De naam Welkom Energie is bedoeld om de vriendelijkste uitstraling te reflecteren die een bedrijfsnaam kan hebben. Is het gelukt?

Waarom zoveel energiebedrijven?

Het verhaal bij het plaatje

Over de hele site en in onze communicatie kom je foto’s van kinderen tegen die een boodschap uitstralen. Zowel online als in de media vertellen we dat energie helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Wij maken het eenvoudig, hoe makkelijk kan het zijn!

Naast een eenvoudig concept hebben als doel om verbinding en tolerantie te stimuleren. Er is al genoeg ruzie in de wereld. Dat begint vaak met harde taal en boosheid op mensen die je vaak niet kent.

Dus #doeslief en nuanceer je mening. 

Onze maatschappelijke verhalen

Leuke verhalen en interessante wetenswaardigheden. Allemaal bedoeld om een boodschap van verbinding en tolerantie te brengen.

Jörgen en Jaap

De a-sociale media

Directeur Jaap Bakker van Welkom Energie correspondeert met Jörgen Raymann over maatschappelijke thema’s. Dat levert leuke inzichten en humoristische standpunten op.

Lees verder »
Chagrijn slaat toe

Het chagrijn slaat toe

Ik kan me levendig voorstellen dat de lockdown voor veel mensen een negatief effect op het humeur heeft. Het is ook een aardige belasting voor onze gemoedstoestand als je beperkt wordt in je vrijheid, je sociale contacten of zelfs in je inkomsten.

Lees verder »