Over Welkom Energie

Welkom Energie is in 2019 gestart als het jongste energiebedrijf in Nederland. We leveren natuurlijke groene stroom, groen gas met een zoveel mogelijk foutloze dienstverlening aan de hand van een concurrerende prijs.

Visie

Als je een energieleverancier gaat kiezen, is het ook interessant om naar de visie van het bedrijf te kijken. Onze visie is dat iedereen welkom is. Dit is hoe we klanten en medewerkers behandelen, maar ook hoe we privé naar de maatschappij om ons heen kijken. Er wordt geen onderscheid gemaakt.

Ons doel is om Welkom Energie een gezond bedrijf te maken. Het doel erachter is dat je pas echt een maatschappelijke impact kunt hebben als je succesvol bent, ook wel bekend als een quote van Richard Branson. We hebben al onze uitgebreide kernwaarden op een rijtje gezet.

Missie

De missie van Welkom Energie is om een duidelijk en scherp contract voor groene stroom en groen gas te leveren, zonder hierbij in te boeten aan het respect dat onze klanten verdienen. Wij vinden vrijheid van meningsuiting belangrijk, zolang dit niet leidt tot het uitsluiten of beledigen van mensen.

Daarnaast besteed Welkom Energie elke maand 10 eurocent per klant aan goede doelen. Dit lijkt uiteraard niet veel, maar naar mate het bedrijf groeit kan dit aardig optellen. Hiermee worden een drietal lagen in onze missie energie onderscheiden:

  1. Awareness vergroten: je kunt tolerantie en verbinding vergroten door zoveel mogelijk mensen de boodschap te brengen. Meer supporters betekent ook meer impact. Hier gaat 1/3 van de funding naartoe.
  2. Steunen van gelijkgezinde initiatieven: we kunnen niet alles zelf doen maar er zijn al veel stichtingen en projecten die ook gericht zijn op het vergroten van verbinding en tolerantie in de maatschappij. Wij helpen ze met 1/3 van onze fondsen.
  3. Zelf wat doen: we ontwikkelen ook zelf activiteiten. Zo steunen we soms individuele mensen en vaak hebben we grote maatschappelijke acties om mensen een hart onder de riem te steken.

De stijl van Welkom Energie

We hebben nagedacht over de huisstijl van Welkom Energie en gekozen voor een lettertype en logo dat afgeleid is van neon reclame.

De naam Welkom Energie is bedoeld om de vriendelijkste uitstraling te reflecteren die een bedrijfsnaam kan hebben. Is het gelukt?

Energie voor iedereen

Het verhaal bij het plaatje

Over de hele site en in onze communicatie kom je foto’s tegen die een boodschap uitstralen. Zowel online als in de media vertellen we dat wij echte mensen zijn en met echte mensen werken zoals jij.

Naast een eenvoudig concept hebben als doel om verbinding en tolerantie te stimuleren. Als we het met elkaar leuk willen hebben zullen we alle verschillen van elkaar ook moeten accepteren.

Wij geloven in diversiteit en inclusiviteit. De boodschap “Iedereen is Welkom” is niet dat iedereen welkom is als klant maar een statement dat iedereen welkom is in onze maatschappij.

Onze maatschappelijke verhalen

Leuke verhalen en interessante wetenswaardigheden. Allemaal bedoeld om een boodschap van verbinding en tolerantie te brengen.

Jörgen en Jaap

Peddelen of Padelen

Jörgen Raymann en Jaap Bakker schrijven elkaar brieven. De rol van sport is belangrijker dan je denkt. Obesitas is een groeiend probleem.

Lees verder »
Jörgen en Jaap

Vrijheid deel 2

Jörgen Raymann en Jaap Bakker schrijven elkaar brieven. Vrijheid is een beperkt begrip en misschien kunnen we er niet goed mee om gaan. Toch maar gaan vissen?

Lees verder »