De brieven van Eus & Jaap (5)

In de serie correspondentie tussen Ozcan Akyol en Jaap Bakker is er weer een nieuwe brief verstuurd. Hoe Whatsapp een goed gesprek kan verstoren.
Eus & Jaap

In de serie correspondentie tussen Ozcan Akyol en Jaap Bakker is er weer een nieuwe brief verstuurd. Hoe Whatsapp een goed gesprek kan verstoren.

Almere, 9 september 2019

Beste Eus,

Heftig! Dat is het woord dat bij me opkomt als ik lees hoe je bent gestalkt en bedreigd. Sowieso lijkt het me lastig om elke dag weer een mening over jezelf te moeten horen en lezen, afkomstig van iemand met een online-god-complex. Ik denk dat jij daar beter tegen kan dan ik. Ik merk dat ik erg gevoelig ben voor negatieve kritiek over mijn persoon en de prestaties van mijn bedrijf. Maar goed, dat is mijn probleem zullen we maar zeggen.

Jij gebruikt ook Whatsapp toch? Zijn je kinderen al zover dat ze online zijn? Ik denk het niet, daar zijn die van jou te klein voor. Die van ons zijn oud genoeg en dat zullen we weten ook.

Ze proberen dan op de meest onverwachte momenten met je te consumeren. En dan denk je even niet aan bloemen. Oh sorry, ik was even afgeleid want ik kreeg een appje. Ik bedoelde uiteraard communiceren, maar waar dat “bloemen” voor stond weet ik echt niet meer.

Ik heb vroeger nog wel eens een column geschreven over telefoonetiquette. Hoe invasief de telefoon kan zijn. Midden in een goed gesprek wordt je aan de kant gezet en wordt de telefoon opgenomen. Het enige moment dat dit in mijn voordeel werkte was als ik bij de Chinees wat wilde bestellen. Ik keek dan door het raam en als het te druk was belde ik ze op: was ik eerst aan de beurt.

Nu is dat Whatsapp, een veel geniepiger medium. Je gesprekspartner probeert dan nog de schijn hoog te houden dat ie met jou in gesprek is. Ondertussen ben je deels aan de kant gezet en heb je een half gesprek met alle mogelijke verwateringen. O shit, weer verkeerd, weer een appje. Verwarring.

Whatsappen tijdens een gesprek is een beetje vergelijkbaar met op een terras zitten tussen de Fransen; Je pikt af en toe een paar woorden mee en als je reageert zit iedereen je verbaasd en meewarig aan te kijken: “Waar heeft die sufferd het over?”.

Het gaat trouwens goed met Go Ahead Eagles; als de Graafschap, Excelsior, Eindhoven, NAC,  Cambuur, Almere, Jong Ajax en NEC de volgende wedstrijd verliezen en Go Ahead wint de volgende dan staan ze op 1 van de Keukenkampioen Divisie! Sorry, kon het niet laten….

Groeten, Jaap

Volgende brief …. Vorige brief

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp