De brieven van Eus & Jaap (3)

Weer een nieuwe brief van Welkom Directeur Jaap Bakker aan schrijver en columnist Ozcan Akyol. Dit keer staat onder andere voetbal op de rol.
Eus & Jaap

Weer een nieuwe brief van Welkom Directeur Jaap Bakker aan schrijver en columnist Ozcan Akyol. Dit keer staat onder andere voetbal op de rol.

Almere, 5 augustus 2019

Hoi Eus,

Voordat we het over voetbal gaan hebben kom ik terug op je opmerking over social media. Het is inderdaad zo dat de virtuele loopgraven vaak diep zijn en de weg terug in een discussie schier onmogelijk is.

Wat ik denk is dat we zo langzamerhand zó ontkoppeld zijn van het woord ‘social’ in social media dat we niet eens meer doorhebben dat de account waar we tegen ageren eigendom is van een echt mens met echte gevoelens en echte pijn als we kwetsende opmerkingen het dataheelal in sturen.

Dat zie je soms ook bij voetbal. Het zijn van supporter geeft je het recht om de geliefde van een andere club te veroordelen en te beschimpen. Terwijl sport toch hoort te verbroederen.

Ik ben fan van NAC en daar ben ik trots op. Ik ben fan van NAC maar niet omdat ik een voetbalfanaat ben. Je zult mij niet in de hekken vinden als het tegenzit of als het team excelleert. Ik ben fan omdat mijn jeugd zich in het zuiden afspeelde. En ik ben fan omdat het Avondje NAC een ongeëvenaarde belevenis is, die afgemeten wordt aan de hoeveelheid bier die gedronken wordt.

Mocht jij ooit nog eens Deventer verlaten voor bijvoorbeeld Zwolle, dan denk ik niet dat je ineens je liefde voor Go Ahead inwisselt voor PEC. Het zou je nooit vergeven worden en je bent dan per direct het mikpunt van beschuldigingen van verraad.

Maar laten we gewoon het goede voorbeeld geven; we gaan samen naar de wedstrijden Go Ahead – NAC en NAC – Go Ahead. Je bent bij deze uitgenodigd.

Nog even terugkomen op de oplossingen voor niet bestaande problemen; het Burkaverbod. Ik heb persoonlijk nog nooit een vrouw in Burka of Nikaab gezien in Nederland. Dat zegt niets want een Burkaverbod is er natuurlijk niet voor niets.

Er schijnen dus plekken in Nederland te zijn waar drommen bedekte dames samenkomen om iedereen om zich heen een gevoel van onveiligheid te bezorgen. Hetzelfde geldt overigens voor mensen met een bivakmuts of balaclava. Ik ben blij dat onze politiek leiders dit tijdig erkend hebben als probleem en passende maatregelen genomen hebben.

Ik ben wel een beetje jaloers op je trouwens. Als ik elke dag 4 kranten ga zitten lezen wordt mij direct verweten dat ik niets uitvoer.

Groeten, Jaap

Volgende brief …. Vorige brief

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp