De brieven van Eus & Jaap (4)

En alweer een nieuwe brief van Ozcan Akyol aan Welkom Directeur Jaap Bakker. Bedreigingen van vreemden en de netbeheerder.
Eus & Jaap

En alweer een nieuwe brief van Ozcan Akyol aan Welkom Directeur Jaap Bakker. Bedreigingen van vreemden en de netbeheerder.

Beste Jaap,

Soms moet ik weleens aangiftes doen tegen toetsenbordhelden die me digitaal stalken, want van ophouden weten ze inderdaad niet, ondanks herhaaldelijke waarschuwingen.

Vorige week kon ik bij mijn advocaat een dossier inzien van een gast die binnenkort wordt veroordeeld: hij stuurde me twee maanden lang intimiderende berichten.

Het bleek een ongelooflijke loser, of eigenlijk een ‘loepzuivere imbeciel’, om in de woorden van mijn advocaat te blijven. Om een idee te geven: het betrof een jongen die op alle fronten was mislukt, slecht contact met zijn ouders had, teveel blowde en zich desalniettemin een conservatieve moslim noemt.

In feite belichaamt hij een probleem waarmee véél mensen rondlopen: ze botvieren hun eigen tekortkomingen en falen op andersdenkenden, blind voor alle inconsequenties in hun eigen doen en laten. Ergens is het ook wel treurig. Je leest die uitspraak wel in de media.

Wat de liefde voor een club betreft, daar kan ik ook wel iets over zeggen, maar dan vanuit een breder perspectief: wat ik de afgelopen jaren heb geleerd, is dat authenticiteit en integriteit de beste recepten zijn op weg naar succes – plus heel hard werken, uiteraard.

Het is zichtbaar in de politiek, de media en natuurlijk ook in het zakenleven, waar jij je al jarenlang in begeeft. Ondanks alle gemaakte werkelijkheden, in promopraatjes, reclames en sociale platforms, is er helemaal niets opgewassen tegen oprechtheid. Wie zich anders voordoet, valt vanzelf door de mand, vroeg of laat.

Trouwens. We hebben elkaar één keer gesproken, op een zonnig terras in Deventer. Toen vertelde je over de ambities die je had voor je bedrijf, voor in de nabije toekomst. Hoe staat het daar eigenlijk mee?

Ik had onlangs een rare ervaring met Enexis – onze netbeheerder. We kregen na twee jaar te horen dat we helemaal geen energieleverancier hebben. Maar in ons huurcontract, dat we voor de koop had afgesloten, stond dat gas en elektra mee werden berekend in de huur die we aftikten.

Nou, daar klopte dus niks van. We hadden twee jaar niets betaald. Omdat het woonbedrijf zijn fout inzag, hoefden we ook niet alsnog het geld over te maken. Zo zie je maar weer: soms zit het mee in het leven, en soms zit alles tegen.

Groetjes,
Eus

Volgende brief …. Vorige brief

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp