Zelfde verbruik, hoger termijnbedrag

Welkom Energie ontvangt veel vragen over het termijnbedrag dat wij in rekening brengen. Een vraag die wij regelmatig ontvangen is “Waarom is mijn termijnbedrag hoger dan bij mijn vorige leverancier met hetzelfde verbruik?” We geven hier graag antwoord op.

Een korte uitleg

Veel van onze klanten hebben vorig jaar of zelfs twee of drie jaar geleden hun energiecontract afgesloten. In deze periode is er voor de klant niet veel veranderd in de afname van energie. Veel klanten zijn zelfs minder energie gaan gebruiken. Hierdoor ontstaat het gevoel dat je nu meer betaalt voor hetzelfde. Het gevoel is juist. Door alle ontwikkelingen en prijswijzigingen is de rekening voor hetzelfde verbruik hoger. De reden is de prijsstijging van tarieven voor gas, stroom en belastingen. Als de tarieven dalen dan geldt uiteraard dat je een lager termijnbedrag hebt voor hetzelfde verbruik.

Let op! Het 1e termijnbedrag kan afwijken van het afgesproken bedrag

Het 1e termijnbedrag kan afwijken van je vastgestelde termijnbedrag. Het bedrag van de eerste termijn wordt bepaald door het aantal dagen waarop wij je in de eerste kalendermaand energie gaan leveren.