Wat is een verbruikskostenoverzicht?

Het is een maandelijks overzicht waarin je gemakkelijk kan zien wat je energieverbruik is. Je kan ook direct jouw verbruik vergelijken met het verbruik van voorgaande jaren en het landelijk gemiddelde.  Je hebt hiervoor een slimme meter nodig.

Elke maand een terugblik op je verbruik

We laten je elke maand zien of je meer of minder hebt gebruikt dan de vorige maand. Zo kun je makkelijk per maand vergelijken. Je kan ook snel zien of besparingsacties hebben geholpen. Het kan ook zijn dat je meer hebt verbruikt omdat je bijvoorbeeld thuiswerkt of gezinsuitbreiding hebt. Je weet dan in ieder geval dat dit van invloed op je energieverbruik is.

Besparen

Het overzicht zorgt voor bewustwording en inzicht. Hierdoor wordt energie besparen makkelijker. Je ontvangt ook maandelijks tips & bruikbare informatie die jou kunnen hiermee kunnen helpen. Behalve goed voor het milieu is het ook nog eens goed voor je portemonnee.

Inzicht in kosten per maand

We geven je ook een indicatie van de gemaakte kosten. Dit betekent dat de kosten uiteindelijk kunnen afwijken op de jaarnota. We factureren je niet op basis van deze kosten. Dat doen we zoals je gewend bent via het maandelijks termijnbedrag. Het termijnbedrag is het gemiddelde over 12 maanden. Het kan dus afwijken van de kosten die je in het overzicht ziet.

Wil je het termijnbedrag aanpassen?

Voordat je het termijnbedrag gaat aanpassen is wel handig om even te weten dat:

  • De zomer en winterperiode verschillen in verbruik en hierdoor ook in kosten.
  • Je termijnbedrag is het gemiddelde over 12 maanden.
  • Je betaalt ook voor netbeheerkosten en belastingen, deze staan niet op het overzicht.
  • Netbeheer kosten en belastingen staan wel op je jaarnota.

In de meeste gevallen hoef je dus geen actie te ondernemen. Wil je alsnog je termijnbedrag aanpassen? Je kan dit zelf in je online omgeving doen. Lukt het niet, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen je graag.