Hoe wordt mijn termijnbedrag bepaald?

Het termijnbedrag is het bedrag dat je voorafgaand aan de maand van levering betaalt aan Welkom Energie. Dit bedrag wordt berekend op basis van je energieverbruik, de leveringskosten, de netwerkkosten en belastingen.

Het Standaard Jaarverbruik

Even een kleine stukje uitleg tussendoor: in Nederland wordt in een centraal register bijgehouden wat het verbruik is van een aansluiting (lees gas of stroom van een huis/gebouw). Elk jaar wordt daarmee opnieuw het SJV berekent en opgeslagen. De berekening is simpel: 3 jaren verbruik optellen en delen door 3. Dat levert dan het gemiddelde verbruik over 3 jaar op, de grondslag voor elke berekening van je termijnbedrag.

Je termijnbedrag is altijd een schatting, je daadwerkelijke verbruik zal nooit exact gelijk zijn aan je termijnbedrag. Daarom verrekenen we jouw daadwerkelijke verbruik met het termijnbedrag op je jaaroverzicht. Je krijgt het teveel betaalde geld dan terug of je moet bijbetalen als je meer hebt gebruikt dan is berekend.

Kleine tip over je termijnbedrag

Ook staat op het jaaroverzicht een specificatie van de kosten. We laten het helemaal aan jou over maar om bijbetalen aan het einde van je jaar te voorkomen kun je je maandbedrag beter ietsje hoger houden. Een groot bedrag ineens is moeilijker dan een klein bedrag per maand. Heb je minder verbruikt? Dan krijg je een leuk bedrag terug!