Hoe verbind ik de gateway met mijn wi-fi?

Om de gateway te verbinden met het internet, moeten je wi-fi gegevens aan de gateway worden doorgegeven. Dit doe je door je telefoon of tablet via wi-fi met de gateway te verbinden en dan in de app je eigen netwerk te selecteren en het wachtwoord op te geven. Dit doe je als volgt:

1. Zorg ervoor dat je apparaat is verbonden met je eigen wi-fi netwerk.

2. Voor dit laatste onderdeel in het installatieproces krijg je een pagina met “Maak verbinding met de gateway” in beeld.

3. Ga naar je wi-fi instellingen en maak contact met het netwerk “Aurum gateway” (wachtwoord: 123456789). Is het netwerk niet in beeld, steek dan voor de zekerheid de gateway opnieuw in het stopcontact. Na een paar minuten zal het netwerk beschikbaar moeten zijn.

N.B. Het is mogelijk dat je telefoon of tablet aangeeft, dat er “geen internet beschikbaar” is op dit netwerk. Dat is niet erg. Er is op dit moment alleen verbinding tussen je telefoon/tablet en de gateway, er is geen verbinding naar buiten toe. Maar, dit is ook niet nodig. Er wordt alleen maar verbinding gemaakt met de gateway om je routergegevens aan de gateway op te kunnen geven, zodat deze met je router kan gaan verbinden.

5. Op deze pagina zie je een lijst met netwerken die de gateway kan vinden. Selecteer je eigen netwerk en ga naar de volgende pagina.

6. Voer het wachtwoord van je wi-fi netwerk in en geef akkoord.

Let op! Het gaat hier dus om het wachtwoord van je eigen router, niet het wachtwoord van de gateway.

7. De app geeft aan dat de gateway probeert verbinding te maken. Na een paar minuten moet de gateway zijn contact hebben met de router en zal je de eerste metingen in beeld krijgen. Is het niet gelukt, dan zal de app na een paar minuten zeggen dat het verbinding maken mislukt is. Druk in dat geval op “Probeer opnieuw” en ga weer terug naar stap 2 van dit koppelproces.