Het incassotraject van Welkom Energie

Heb je een betalingsachterstand? Dan stopt de energielevering niet zomaar. Neem altijd contact op als je betalingsproblemen hebt. Je wil toch niet afgesloten worden? Bekijk hier ons incassotraject. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

  1. Je ontvangt een rekening. Die moet je binnen 14 dagen betalen.
  2. Je ontvangt een herinnering. Hebben we na 14 dagen nog niet het (volledige) bedrag ontvangen? Dan ontvang je een betalingsherinnering. Je hebt daarna 14 dagen de tijd om alsnog zonder bijkomende kosten te betalen.
  3. Je ontvangt een aanmaning. Heb je de herinnering niet binnen 14 dagen betaald? Welkom Energie stuurt een aanmaning. De aanmaning is niet gratis. Wij brengen incassokosten in rekening. De hoogte van de incassokosten zijn €15,- De aanmaning moet binnen 7 dagen betaald worden.
  4. Je ontvangt een ingebrekestelling. Heb je voor de vervaldatum van de aanmaning het (volledige) bedrag nog niet betaald aan Welkom Energie? Dan ontvang je een ingebrekestelling. Wij berekenen conform de wettelijke staffel BIK de incassokosten in rekening. De hoogte van deze incassokosten wordt bepaald door het openstaand saldo. De incassokosten bedragen tot 15% van het aan Welkom Energie verschuldigde bedrag met een minimum van €40,-. De betalingstermijn is 10 dagen.
  5. Einde levering. Hebben wij na de betalingstermijn van de ingebrekestelling het bedrag nog niet ontvangen? Dan geven wij dit aan de netbeheerder door en gaat de netbeheerder over tot afsluiten. Als de netbeheerder afsluit kun je geen gebruik meer maken van gas en stroom.
  6. Overdracht van jouw dossier aan een extern incassobureau. Ondanks einde levering moet het aan Welkom Energie verschuldigde bedrag alsnog betaald worden. Het incassobureau zal je hierover informeren. Lees ook hier hoe we daar mee omgaan.
  7. Betalingsachterstand melden. Welkom Energie is verplicht om jouw betalingsachterstand te melden bij jouw gemeente. Zij kunnen eventueel schuldhulpverlening aanbieden.

Heraansluiten

Als je fysiek bent afgesloten moet de netbeheerder langskomen om je opnieuw aan te sluiten; heraansluiten. Heraansluiten is kostbaar. Afhankelijk van waar de afsluiting heeft plaatsgevonden (binnen, buiten of ondergronds) kan het heraansluiten zo tussen de € 150,- en €1500,- kosten. De netbeheerder bepaalt de tarieven voor een heraansluiting.