Als je gaat verhuizen moet je vaak veel dingen regelen. Dit geldt ook voor je energie levering. Je wil natuurlijk gewoon de verwarming aandoen en stroom gebruiken in je nieuwe woning. Hier moet je wel iets voor doen. Het is belangrijk dat je Welkom Energie tijdig laat weten dat je gaat verhuizen. Wij kunnen dan zorgen dat de contracten in orde zijn en er geen verassingen zijn zoals bijvoorbeeld afgesloten worden omdat er geen leverancier bekent is.

Wanneer geef ik mijn verhuizing door aan Welkom Energie?

Het is belangrijk om jouw verhuizing op tijd door te geven aan Welkom Energie. Dit kan vanaf maximaal drie maanden voor de verhuisdatum. Wij hebben tijd nodig om de verhuizing administratief goed te verwerken en daarom vragen wij de verhuizing minimaal twee weken voor de verhuisdatum te melden.

Meterstanden doorgeven

Bij een verhuizing is het belangrijk om de meterstanden op te nemen en aan Welkom Energie door te geven. Met deze standen kunnen wij een afrekening maken en nieuwe levering starten op je nieuwe adres. De standen moet binnen 15 dagen na de sleuteloverdracht bij Welkom Energie bekend zijn.

Verhuizen en een koopwoning

Bij een koopwoning worden de meterstanden in de meeste gevallen de meterstanden opgeschreven tijdens de sleuteloverdracht. Vaak zijn de makelaar, de nieuwe en vorige bewoner hierbij aanwezig. Het is gebruikelijk dat de oude en nieuwe bewoner de notitie van de meterstanden ondertekenen. Maak desnoods een foto van de meterstanden. Ben jij de nieuwe bewoner, dan tellen de meterstanden als beginstand voor jouw energienota. Ben jij de oude bewoner dan tellen de meterstanden voor jouw eindafrekening. Worden de meterstanden niet goed doorgegeven, dan kan dit nadelige gevolgen hebben. Zeker als je geen bewijs hebt van de meterstanden. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste meterstanden.

Verhuizen en een huurwoning 

Bij een huurwoning is het vaak niet duidelijk wie de nieuwe bewoner wordt. Zorg er daarom voor dat je de verhuurder laat tekenen voor de meterstanden. Dit kan tijdens een eindinspectie in de woning. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste meterstanden.