Overstappen kan best spannend zijn. Het kan aardig wat vragen oproepen. Kom ik zonder stroom en gas te zitten? Hoe snel ben ik aangesloten bij Welkom Energie? Krijg ik dubbele facturen? Geen zorgen als je naar Welkom Energie overstapt merk je er eigenlijk niets van.
Stap je over naar Welkom Energie, dan zeggen wij de overeenkomst met je huidige energieleverancier op. Je hoeft dus helemaal niets te doen. Wij regelen het voor je!

Overstappen naar Welkom Energie, wat kun je verwachten?

 1. Je kiest voor Welkom Energie
  Welkom Energie heet je Welkom en bedankt je voor jouw keuze en het vertrouwen in Welkom Energie als nieuwe leverancier voor gas en stroom. We bevestigen per e-mail dat we een overeenkomst met elkaar zijn aangegaan.
 2. Overeenkomst en leveringsvoorwaarden
  Je ontvangt de overeenkomst en leveringsvoorwaarden per e-mail.
 3. Bedenktijd
  De wettelijke bedenkperiode van 14 kalenderdagen gaat nu in.
 4. Afmelden oude leverancier
  Welkom Energie zegt de overeenkomst met je oude leverancier op.
 5. Meterstanden
  Je geeft je actuele meterstanden door aan Welkom Energie.
 6. Levering door Welkom Energie
  Je bent nu officieel klant
 7. Eindnota
  Jouw oude leverancier stuurt een eindnota.
 8. Jaarnota
  Je ontvangt na een jaar de eerste jaarnota van Welkom Energie.

Kan ik overstappen als ik afgesloten ben?

Nee. Als je afgesloten bent moet je er eerst voor zorgen dat je aangesloten wordt en aan je betalingsverplichtingen hebt voldaan.

Wat is het juiste overstapmoment?

Ik ben bang voor dubbele nota’s bij overstappen

Je hoeft niet bang te zijn dat je dubbele nota’s ontvangt. Sinds 1 augustus 2013 bestaat Het Contract Einde Register (CER). De meeste Energieleveranciers met een leveringsvergunning zijn hierbij aangesloten. Per lopend contract wordt hierin de einddatum, de verlengperiode en de opzegtermijn bijgehouden. Bij de overstap naar Welkom Energie gebruiken wij de gegevens uit het CER. Wij zorgen dat het nieuwe energiecontract naadloos aansluit op het oude contract. Je ontvangt soms tijdens het overstappen nog een termijnnota van jouw oude leverancier. Het kan zijn dat dit elkaar kruist. Je ontvangt bij een overstap wel altijd een eindnota. Dit is om alles af te rekenen met jouw oude leverancier. Er wordt niet dubbel afgerekend.

Ik moet met spoed een nieuwe energieleverancier aanvragen van mijn netbeheerder, hoe gaat dat?

Zoek even in Google op “spoedaansluiting energie”, dan kom je vanzelf bij de oplossing. De aansluittermijn van Welkom Energie is tenminste 14 dagen. Van de netbeheerder heb je 10 dagen de tijd gekregen om een leverancier te zoeken. Het is verstandig om dat ook te doen om te voorkomen dat je fysiek wordt afgesloten. Wanneer dat het geval is kost het je ongeveer 800 euro om opnieuw aangesloten te worden.