Overstappen kan best spannend zijn. Het kan aardig wat vragen oproepen. Kom ik zonder stroom en gas te zitten? Hoe snel ben ik aangesloten bij Welkom Energie? Krijg ik dubbele facturen? Geen zorgen als je naar Welkom Energie overstapt merk je er eigenlijk niets van.
Stap je over naar Welkom Energie, dan zeggen wij de overeenkomst met je huidige energieleverancier op. Je hoeft dus helemaal niets te doen. Wij regelen het voor je!

Overstappen naar Welkom Energie, wat kun je verwachten?

 1. Je kiest voor Welkom Energie
  Welkom Energie heet je Welkom en bedankt je voor jouw keuze en het vertrouwen in Welkom Energie als nieuwe leverancier voor gas en stroom. We bevestigen per e-mail dat we een overeenkomst met elkaar zijn aangegaan.
 2. Overeenkomst en leveringsvoorwaarden
  Je ontvangt de overeenkomst en leveringsvoorwaarden per e-mail.
 3. Bedenktijd
  De wettelijke bedenkperiode van 14 kalenderdagen gaat nu in.
 4. Afmelden oude leverancier
  Welkom Energie zegt de overeenkomst met je oude leverancier op.
 5. Meterstanden
  Je geeft je actuele meterstanden door aan Welkom Energie.
 6. Levering door Welkom Energie
  Je bent nu officieel klant
 7. Eindnota
  Jouw oude leverancier stuurt een eindnota.
 8. Jaarnota
  Je ontvangt na een jaar de eerste jaarnota van Welkom Energie.

Kan ik overstappen als ik afgesloten ben?

Nee. Als je afgesloten bent moet je er eerst voor zorgen dat je aangesloten wordt en aan je betalingsverplichtingen hebt voldaan.

Wat is het juiste overstapmoment?

 • Jouw contract bij jouw oude leverancier is voor onbepaalde tijd
  Als je een contract voor onbepaalde tijd hebt, dan kun je overstappen naar Welkom Energie wanneer je wil. Je moet wel rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen.
 • Jouw contract bij jouw oude leverancier is voor bepaalde tijd (met einddatum)
  Heb je een contract voor een bepaalde periode? Let dan goed op de einddatum van je contract. Stap je voor de einddatum van je oude contract over naar Welkom Energie dan kan jouw oude leverancier hier een boete voor in rekening brengen. Er geldt ook een opzegtermijn van 30 dagen.
 • Het oude contract loopt binnen 6 maanden af
  Dan wacht Welkom Energie met de overstap tot jouw huidige contract is afgelopen.
 • Het oude contract loopt nog langer dan 6 maanden
  Neem even contact op met Welkom Energie om de mogelijkheden te bespreken.

Einddatum contract

In het verleden was het voor energielieveranciers mogelijk om de einddatum van het contract van een nieuwe klant op te vragen. Dit is niet meer mogelijk. Om boetes te voorkomen vragen we dan ook of je zelf goed controlleert wat de einddatum van je contract is zodat je geen boete krijgt bij de overstap. We hadden je hier graag mee geholpen.

Ik moet met spoed een nieuwe energieleverancier aanvragen van mijn netbeheerder, hoe gaat dat?

Zoek even in Google op “spoedaansluiting energie”, dan kom je vanzelf bij de oplossing. De aansluittermijn van Welkom Energie is tenminste 14 dagen. Van de netbeheerder heb je 10 dagen de tijd gekregen om een leverancier te zoeken. Het is verstandig om dat ook te doen om te voorkomen dat je fysiek wordt afgesloten. Wanneer dat het geval is kost het je ongeveer 800 euro om opnieuw aangesloten te worden.