Welk energiecontract past bij mij?

Welkom Energie biedt verschillende contracten. Alle contracten zijn groen en hebben scherpe tarieven. Er zijn toch verschillen en hierdoor is het soms lastig om het juiste contract te kiezen. Wij helpen graag met advies over de verschillende contracten zodat je geen twijfel hebt over het juiste contract dat bij jou en jouw situatie past.

Wat is voor mij het beste contract?

Je zal nooit een miskoop doen maar afhankelijk van jouw situatie is het wel fijn om te weten wanneer je welk contract afsluit. Onderstaand staan de voordelen per contract.

Flexibel Welkom
Groene stroom & Groen gas

Welkom Energie is als energieleverancier in Nederland verplicht om een modelcontract aan te bieden. Een modelcontract is een flexibel energiecontract dat maandelijks opzegbaar is. Het modelcontract heeft variabele tarieven voor gas en stroom. De variabele tarieven wijzigen twee keer per jaar. De momenten waarop de tarieven wijzigen zijn 1 januari en 1 juli.

 • Per maand opzegbaar zonder boete
  Vooral handig tijdens een verhuizing als je tijdelijk twee huizen hebt. Ga je emigreren of samenwonen, dan is het ook fijn om te weten dat je geen boetes krijgt als je voor Flexibel Welkom Groene stroom & Groen gas kiest.
 • Altijd actuele tarieven
  De prijzen zijn actueel en volgen de markt. De prijzen kunnen omhoog of omlaag. We weten vaak niet zeker wat de wijziging wordt. Het is vergelijkbaar met de schommelende brandstofprijzen.
 • 100% groen
  Alle producten van Welkom Energie zijn 100% groen.
 • Sociaal verantwoord
  Alle producten van Welkom Energie zijn sociaal verantwoord.

1 of 3 Jaar Welkom
Groene stroom & Groen gas

Welkom Energie biedt met de contracten 1&3 Jaar Welkom zekerheid. De prijzen zijn scherp en veranderen gedurende de looptijd niet. Elk jaar wijzigen de energietarieven twee keer. Dat gebeurt op 1 januari en 1 juli. Als je kiest voor onze 1 of 3 jaar vast sla je dus 2 of 6 prijswijzigingen over. Dat is zekerheid.

 • Geen prijswijziging tijdens de looptijd van het contract
  Je hoeft je geen zorgen te maken over de energietarieven, je weet wat je betaalt en dat geeft een fijn gevoel.
 • Scherpe tarieven
  Welkom Energie kan goed inschatten wat er in de toekomst aan gas en stroom wordt afgenomen en dit betekent dat we ook goed kunnen inkopen en dat zorgt voor aantrekkelijke prijzen.
 • Tussentijds opzeggen
  Vaste prijs contracten zijn tussentijds opzegbaar. Helaas moet Welkom Energie dan een boete in rekening brengen. We hebben namelijk energie ingekocht en die wordt niet afgenomen. Weet je van te voren dat je de looptijd niet kan volmaken kies dan voor ons product Flexibel Welkom.
 • 100% groen
  Alle producten van Welkom Energie zijn 100% groen.
 • Sociaal verantwoord
  Alle producten van Welkom Energie zijn sociaal verantwoord.

Tarieven vergelijken

De eerste stap naar overstappen is voor de meeste mensen tarieven vergelijken. De tarieven met elkaar vergelijken kan best lastig zijn. We geven je een aantal tips waar je op kan letten:

 • Het meest makkelijk is de “kale’ tarieven met elkaar te vergelijken. Hiermee wordt bedoeld prijs per kWh en prijs per m3. De overige tarieven (op vastrecht levering na) komen van de belasting en de netbeheerder en zijn bij elke leverancier gelijk.
 • Behalve de tarieven is het handig om naast de tarieven ook het vastrecht levering te vergelijken, leveranciers mogen verschillende tarieven hiervoor in rekening brengen.
 • Vergelijk alleen tarieven van gelijkwaardige contracten. Bijvoorbeeld vast met vast en variabel met variabel.
 • Vergelijk altijd tarieven die nu gelden. Er gebeurt veel in de energiemarkt en tarieven van vorige maand kunnen heel anders zijn dan de tarieven van de nieuwe maand.