Waarom Stichting Met je hart mag rekenen op onze steun

Nederland vergrijst in rap tempo. Tegelijkertijd blijven ouderen langer zelfstandig thuis wonen. Zolang je nog goed ‘te been’ bent en kunt rekenen op een warm, sociaal vangnet, is daar niets mis mee.
van harte welkom

Eenzaamheid verzachten, hoe pakken jullie dat aan?

“Lokale zorg- en welzijnsorganisaties kunnen kwetsbare ouderen aanmelden bij een lokaal vrijwilligersteam van Met je hart. Dit team nodigt deze ouderen uit voor wat wij noemen ‘waardevolle ontmoetingen’ in de lokale horeca. Er wordt samen gegeten en gelachen, er is aandacht voor elkaar en ouderen krijgen weer het gevoel onderdeel van de samenleving uit te maken. De kracht van deze ontmoetingen is dat deze structureel en terugkerend zijn. Er ontstaat zo écht contact met buurtgenoten.”

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 2 ouderen (75+) eenzaamheidsklachten heeft. dit neemt toe naarmate iemand ouder wordt.

Hoe geven jullie dat vorm in tijden van COVID-19?

“We laten de ouderen op allerlei manieren zien én voelen dat ze er niet alleen voorstaan. Er zijn belteams gevormd om in contact te blijven en we brengen – samen met de met lokale (horeca)partners – bloemen, maaltijden en ‘troosttasjes’ langs. In samenwerking met Hella van der Wijst is er maar liefst 5 keer een Met je Hart matinee uitgezonden op televisie. Als het fysiek niet kan, dan ontmoeten wij elkaar gewoon zo! Verder zijn we het project ‘Aan [email protected]’ gestart. Ouderen krijgen hierbij van hetzelfde restaurant een maaltijd aan huis geleverd, dekken de tafel en bellen op hetzelfde tijdstip – begeleid door 2 vrijwilligers – in. Het brengt het gevoel van samenzijn terug én maakt de ouderen meteen ook digitaal vaardiger.”

Met je Hart is in 33 gemeenten actief en maakt voor 2400 ouderen het verschil tussen vergeten worden en aandacht krijgen.

Hoe belangrijk zijn donaties voor jullie?

“Met je hart is volledig afhankelijk van giften en donaties van particulieren, het bedrijfsleven en fondsen. Hiermee kan de stichting verder groeien naar meer gemeenten om voor nóg meer ouderen de impact te kunnen maken die zij verdienen.”

Welkom Energie is een vaste financiële sponsor van Met je Hart. Voor meer info kijk je op www.metjehart.nl Doneer je graag extra? Dat kan! Heb je nog vragen aan Aimée? Dan stuur je een mail naar [email protected]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp