Privacy

Wie zijn we

Op deze pagina leggen we uit hoe uw privacy is geborgd. Ons website-adres is: https://welkom-energie.nl. Welkom Energie is een leverancier van groene stroom en groen gas aan particulieren. Privacy is voor ons een belangrijk onderwerp.

Privacy verklaring

Hier vindt u de privacy verklaring van Welkom Energie BV. Hierin wordt omschreven hoe er met uw persoonsgegevens om wordt gegaan die worden verzameld door het Welkom Energie BV.

1. Inleiding

In deze privacy verklaring leest u alles over de manier waarop uw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee wordt omgegaan. Zo wordt uitgelegd waar uw persoonsgegevens opgeslagen liggen en voor welke doelen uw persoonsgegevens opgeslagen worden. Daarnaast vindt u hier ook al uw rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens en hoe u gebruik kunt maken van die rechten. De privacy verklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen of wijzigingen in onze werkwijze. Het is daarom raadzaam de privacy verklaring periodiek te raadplegen.

Welkom Energie BV is een zelfstandige energieleverancier. Welkom Energie BV zorgt niet alleen voor scherpe tarieven, maar ook voor standaard
groene stroom, inzicht in uw energieverbruik en aanvullende diensten.
Er zijn situaties waarin uw persoonsgegevens door Welkom Energie BV verzameld worden. Het is daarom goed dat u weet wat daarmee gedaan wordt en hoe u uw wensen rondom uw persoonsgegevens kan
aangeven. Daarover gaat deze verklaring.

2. Persoonsgegevens

Welkom Energie BV verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten
en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij
verwerken:
–       Bedrijfsnaam
–       Kamer van Koophandel nummer
–       Voor- en achternaam van contactpersoon – degene met wie Welkom Energie BV het contact heeft over de dienstverlening
–       Geboortedatum en geslacht van deze persoon
–       Adresgegevens van het bedrijf
–       Contactgegevens van het bedrijf, zoals het telefoonnummer en e-mailadres
–       Verbruiksgegevens uit het Centraal Aansluitingenregister en het Contracteinddatum register
–       Verbruiksgegevens verkregen via de slimme meter
–       Meetgegevens
–       Technische gegevens van uw aansluitingen
–       Andere gegevens van uw netbeheerder
–       Bankrekeningnummer of in ieder geval de laatste drie cijfers van het bankrekeningnummer
–       EAN code(s)
–       Contractgegevens
–       Betalingsgegevens zoals factuuradres, bankrekeningnummer(s)
–       E-mobility gegevens waaronder gegevens met betrekking tot de transactie op een eventuele laadpaal
–       Eventueel gegevens van instanties voor een kredietwaardigheidstoetsing

3. Doel

Er wordt voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld door Welkom Energie BV. Deze worden hieronder toegelicht.

–       Het uitvoeren van de overeenkomst tussen u en Welkom Energie BV. Indien u klant bent bij Welkom Energie BV kunnen wij de afspraken alleen realiseren indien wij de daarvoor benodigde persoonsgegevens hebben en deze kunnen verwerken.
–       Het verzenden van onze nieuwsbrieven en andere (bevestigings-)e-mails die betrekking hebben op onze dienstverlening.
–       Het afhandelen van eventuele betalingen.
–       Om u te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is.
–       U te informeren over (wijzigingen van) onze diensten en producten.
–       Het uitbrengen en eventueel accepteren van een aanbod aan een bestaande of potentiële klant van Welkom Energie BV.

4. Geautomatiseerde besluitvorming

Welkom Energie BV maakt geen gebruik van geautomatiseerde besluitvorming over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door
computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Welkom Energie BV) bij betrokken is.

5. Ontvangers

Welkom Energie BV verkoopt uw persoonsgegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de realisering van de eerder genoemde doelen, of om te voldoen aan een wettelijke
verplichting. De systemen en de website van Welkom Energie BV worden gehost door ServiceHouse BV. Officiële e-mails zoals bevestigingen en nieuwsbrieven worden verstuurd door ServiceHouse BV. Onze telefonie wordt geregeld door ServiceHouse BV. 

6. Opslag periode

Welkom Energie BV bewaart uw persoonsgegevens zolang dat nodig is voor de doelen die in deze verklaring genoemd worden of om te voldoen aan wettelijke verplichtingen.

7. Beveiliging

Welkom Energie BV neemt de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde
wijzigingen tegen te gaan. Welkom Energie BV treft passende organisatorische en technische beveiligingsmaatregelen daartoe. Als u de indruk heeft dat uw persoonsgegevens niet goed beveiligd zijn of er
aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via [email protected]

Fysieke documenten waarop uw persoonsgegevens staan worden gearchiveerd in een kast met slot in een ruimte waar alleen medewerkers van Welkom Energie BV in kunnen. Digitale persoonsgegevens worden,
gelet op de stand van de techniek en rekening houdend met de uitvoeringskosten, zo goed mogelijk beveiligd met wachtwoorden.

8. Uw rechten

U kunt gebruik maken van onderstaande rechten door een e-mail te sturen naar [email protected] met daarbij een kopie van uw id-bewijs waarbij de pasfoto, de nummers onderaan het paspoort, id-bewijsnummer en BSN onleesbaar zijn gemaakt. Het streven is om binnen een week te reageren.

–       Recht op inzage
U hebt het recht om ten alle tijden uw persoonsgegevens op te vragen die bij het Welkom Energie BV vastgelegd en bewaard worden.

–       Recht op rectificatie
Als uw persoonsgegevens niet kloppen of als deze zijn veranderd kunt u via onze klantenservice aangeven dat
deze gerectificeerd (gewijzigd) moeten worden.

–       Recht op wissen van persoonsgegevens
U hebt het recht om Welkom Energie BV te verzoeken uw persoonsgegevens te verwijderen in de volgende gevallen:
• Welkom Energie BV heeft uw persoonsgegevens niet meer nodig;
• U trekt de toestemming om uw persoonsgegevens te gebruiken in;
• Welkom Energie BV heeft uw persoonsgegevens onrechtmatig verwerkt;
• De wettelijke bewaartermijn voor bepaalde persoonsgegevens is verlopen.
Het verwijderen van persoonsgegevens wordt uitgevoerd onder voorbehoud van de wettelijke uitzonderingen.

–       Recht op het indienen van een klacht
U hebt het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als u van mening bent dat Welkom Energie BV niet op de juiste manier met uw privacy en persoonsgegevens omgaat.

–       Recht op bezwaar
U hebt het recht om Welkom Energie BV te verzoeken te stoppen met het verwerken van uw persoonsgegevens en deze persoonsgegevens niet meer te gebruiken.

AVG privacy

Welke persoonlijke gegevens we verzamelen op de website

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Contactformulieren

In onze contactformulieren verstrek je gegevens die bij je klantdossier worden gevoegd. Deze gegevens worden niet voor andere doelen gebruikt dan voor het leveren van onze dienstverlening of het beantwoorden van je vraag. Ben je geen klant? Dan worden deze gegevens ook niet bewaard na beantwoording van je vraag.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je een account hebt en je logt in op deze site, slaan we een tijdelijke cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Analytics

We slaan niet persoonsgebonden gegevens op van het bezoek op onze website. Deze gegevens geven ons inzicht in onze bezoekers en de manier waarop de website functioneert.

Met wie we jouw data delen

Wij delen de gegevens van het gebruik van onze website met niemand tenzij expliciet in deze verklaring anders wordt aangegeven.

Hoe lang we jouw data bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Van gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Welke rechten je hebt over je data

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kunt ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar we jouw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.

Aanvullende informatie

Hoe we jouw data beveiligen

Wij slaan nooit klantgegevens op in de website omgeving maar doen dat alleen in de beveiligde omgeving van ServiceHouse BV.

Welke datalek procedures we geïmplementeerd hebben

Wanneer we constateren na onderzoek dat een klacht datalek blijkt te zijn zullen we dit conform de Algemene Verordening Gegevens direct aan de Autoriteit Persoonsgegevens melden.

Van welke derde partijen we data ontvangen

Wij ontvangen voor onze website geen externe gegevens anders dan van ServiceHouse BV ten behoeve van het aanbod dat we je op deze site doen.