Energie bespaartips

Licht uit
Nuttige tips waarmee je het milieu spaart en geld bespaart.

Hoe bespaar je energie?

Energie besparen kan heel eenvoudig zijn, zonder dat dit je in het begin veel geld hoeft te kosten. Het is makkelijk, als je uiteraard weet waar je op moet letten. Denk aan lampen uit doen, apparaten afsluiten in plaatst van op standby laten staan of korter douchen. Vele simpele aanpassingen kunnen ervoor zorgen dat je kunt besparen op je energie. Daarnaast schelen de bovengenoemde aanpassingen uiteraard op je energierekening. Er zijn nog veel meer stappen die je kunt zetten om te besparen op energie. Benieuwd? Lees dan verder!

Energie bespaar tips

Door middel van onze energie bespaar tips willen we ervoor zorgen dat je het milieu spaart, en je geld bespaart. Hieronder hebben we diverse energie besparing tips voor je op een rijtje gezet:

  • Gebruik maken van energiezuinige apparaten; kies voor het A+++ label. Zuinige apparaten zijn duurder dan minder zuinige varianten, maar dit verschil kun je terugverdienen in de hoeveelheid stroom die je verbruikt.
  • Isoleer; als je woning niet goed geïsoleerd is kun je in de winter nog veel warmte verliezen. Denk aan het laten uitvoeren van een: spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolatie.
  • Verbruik minder water; hierdoor wordt niet alleen je waterrekening verlaagd, maar ook de energierekening. Je kunt minder water verbruiken, door minder vaak te douchen, maar je kunt ook warm water besparen door een energiezuinige douchekop aan te schaffen. Daarnaast kun je uiteraard er ook voor kiezen om de temperatuur te verlagen.
  • Kies voor LED verlichting; de aanschaf prijs van een LED lamp is hoger, maar dit verdien je eenvoudig terug. Dit komt doordat een LED lamp een stuk zuiniger is dan een gloeilamp of halogeenlamp. Daarnaast gaat de LED lamp veel langer mee.

Energie besparen advies

Naast de bovengenoemde tips hebben we diverse artikelen voor je op een rijtje gezet, waar ook enkele van de bovenstaande tips naar voren komen met nog meer energie bespaar advies.

Besparen op je energie

We hopen dat je nu de juiste informatie en tools hebt om je energieverbruik terug te dringen. Dat is niet alleen goed voor de aarde maar ook voor je portemonnee! Heb je toch nog enkele vragen over het besparen op je energie of over Welkom Energie zelf? Dan kun je gerust contact met ons opnemen. Je kunt bellen naar: 088 888 0400. Stuur je liever een e-mail? Dan kun je e-mailen naar: [email protected] Wij staan klaar om je te adviseren over het besparen van energie!