Nieuws archief

Cola ACM

De cola theorie van ACM

Het is alweer even geleden dat ik een bijeenkomst van de Autoriteit Consument en Markt bijwoonde over de helderheid van de energierekening.

Handreiking

Laad jezelf op…

Het zijn rare tijden, roepen we elkaar op anderhalve meter afstand toe. En dat we nog nooit zoiets hebben meegemaakt, voegen we er voor de zoveelste keer aan toe.

De energierevolutie

In de energiebranche verandert nog te weinig, we hebben behoefte aan de energierevolutie. De prijzen op dit moment zorgen al voor de eerste stap.

Corona

Samen tegen corona!

Het coronavirus leek vorige maand nog een ver van mijn bed show. Wat kon ons nu gebeuren in ons veilige land? Inmiddels weten we beter. Scholen, restaurants, theaters en café’s zijn al dicht.

Eus & Jaap

De brieven van Eus & Jaap (15)

In de serie correspondentie tussen Ozcan Akyol en Jaap Bakker is er weer een nieuwe brief verstuurd. Het einde (van de wereld) is nabij.

Allerlei soorten schaamte

Vliegschaamte, vleesschaamte, koopschaamte… Het achtervoegsel -schaamte is afgelopen december verkozen tot het woord van het jaar.

Zonnestroom van Welkom Energie

Welkom Energie levert standaard groene stroom. Maar als je nog groener wilt kun je eenvoudig upgraden naar Nederlandse zonnestroom!

Eus & Jaap

De brieven van Eus & Jaap (14)

In de serie correspondentie tussen Ozcan Akyol en Jaap Bakker is er weer een nieuwe brief verstuurd. Onheilsprofeten maken de dienst uit.

Thuis

Energiebelastingen 2020

Er is weer veel veranderd in de energiebelastingen 2020. De onderstaande infographic is door Rijksoverheid.nl opgesteld om uit te leggen hoe en wat.

Eus & Jaap

De brieven van Eus & Jaap (13)

Ik las afgelopen week een artikel in de krant met de titel “Goed nieuws is geen nieuws”. Over de nieuwsgierigheid van de mens.