Ik heb een klacht

Klacht
Fijn! Dat klinkt misschien raar maar we hebben liever dat je het ons vertelt dan dat je het aan de rest van de wereld vertelt. Dat geeft ons namelijk de gelegenheid om iets aan jouw klacht te doen.

Fijn! Dat klinkt misschien raar maar we hebben liever dat je het ons vertelt dan dat je het aan de rest van de wereld vertelt. Dat geeft ons namelijk de gelegenheid om iets aan jouw klacht te doen. En wij kunnen je beter helpen dan de Consumentbond, Radar of Kassa.

Hoe kan ik het beste mijn klacht onder de aandacht brengen?

Bij onze klantenservice. Een klacht begint meestal niet als klacht maar als vraag. Wij zullen je zo goed mogelijk proberen te helpen met je vraag. Maar het gebeurt wel eens dat het antwoord niet naar je zin is of je het niet eens bent met de afhandelwijze. Meldt dat dan ook bij onze klantenservice.

Als het dan zover is dat de uitkomst onbevredigend is, stuur dan gewoon een nieuwe email met als onderwerp “Klacht:”. We zullen dan opnieuw de zaak bekijken en als het onderwerp een ingewikkelder beslissing vraagt dan wordt deze bij ons ge√ęscaleerd. Een speciaal team kijkt dan wat we er alsnog aan kunnen doen.

Wat kan ik extra doen om aandacht te krijgen?

Het kan gebeuren dat er iets is waar we niets aan kunnen veranderen. Dat betekent dan dat er nog maar 1 route is en dat is via de Geschillencommissie Energie. Dat is een juridisch orgaan dat klachten behandelt en daar een bindende uitspraak op geeft. Je leest op deze website hoe dat werkt. Wij zijn er overigens erg trots op dat we nog geen enkel geschil bij de Geschillencommissie hebben gehad!

Nog even over Consumentenbond, Kassa en Radar: dit zijn particuliere organisaties die bij grove misstanden deze aan de kaak stellen. Wat een grof misstand is concluderen zij aan de hand van grote aantallen klachten over een bedrijf. Omdat de energiebranche onder toezicht staat van de Autoriteit Consument en Markt is de kans klein dat energiebedrijven tegenwoordig nog zwaar de regels overtreden (anders dan ongevraagd bellen om te verkopen).