Inspiratie, inspiratie, inspiratie

Jörgen Raymann en Jaap Bakker corresponderen met elkaar. Dit keer een heel openhartige brief van Jaap. Wat inspireert jou?
Jörgen en Jaap

Almere, 1 juni 2021

Hoi Jörgen,

Inspiratie is altijd een mooi onderwerp om over te praten. Maar tegelijkertijd als ik kijk wat mij inspireert dan loop ik ook een beetje vast; mij inspireren namelijk geen grote zaken zoals een wezenlijke bijdrage aan wereldvrede of de oplossing van een belangrijk klimaatprobleem.

Ik geloof namelijk in kleine dingen. Kleine dingen kun je namelijk elke dag doen en grote dingen kosten je hele leven om te verwezenlijken. De kleine dingen die ik enorm kan waarderen zijn alledaags en niet baanbrekend.

Ik kijk nu even naar buiten vanuit ons kantoor in Almere, we zitten op de 20e verdieping. Vandaaruit heb ik een wijds zicht en omdat de zon schijnt ze ik de pracht van ons land en de stad waarin ik woon. Ik zie allerlei kleuren groen en prachtige waterpartijen. Daar krijg ik in ieder geval inspiratie van om deze brief te schrijven.

Ik krijg ook inspiratie van mijn vrouw. Zij is mijn vaste baken en rustpunt in het leven. Zij geeft me de ruimte om mijn ambities waar te maken en als ik het moeilijk heb dan is zij er altijd voor me. We praten heel veel en kunnen alles bespreken. Dat inspireert mij om altijd door te gaan.

Wat mij zeker inspireert zijn de kleine veranderingen om mij heen als gevolg van wat ik doe en zeg. Ik zie mensen die in hun werk en leven (kleine) wijzigingen aanbrengen om het beter te gaan doen. Je ziet ze groeien en ondanks dat ik zeker niet de credits daarvoor opeis hoop ik wel dat ik invloed heb gehad. Maar goed, misschien hou ik mezelf voor de gek.

Ik denk dat de mooiste inspiratie die je kunt krijgen komt vanuit dankbaarheid die anderen jou tonen. Dankbaarheid voor iets wat je voor ze doet, iets kleins dat je ze geeft en het luisteren dat je naar ze doet. Dat inspireert je om dat te blijven doen.

En natuurlijk inspireer jij mij ook! Met je oneindige energie, de humor die je hebt, de verbindingen die je tussen mensen aanbrengt. Vooral niet veranderen. En natuurlijk is de wedervraag dan ook passend: wat inspireert jou?

Groeten, Jaap

Lees ook de brief van Jörgen hiervoor “Blijf kritisch

Het antwoord op deze brief vind je hier.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp