Het incassobureau

Energierekening
Bij Welkom Energie hebben we maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. We kennen een aantal sociale doelstellingen die we met veel plezier nastreven. Maar dat wil niet zeggen dat we wanbetaling ook toestaan; sterker nog, het ondermijnt onze sociale doelstellingen.

Bij Welkom Energie hebben we maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. We kennen een aantal sociale doelstellingen die we met veel plezier nastreven. Maar dat wil niet zeggen dat we wanbetaling ook toestaan; sterker nog, het ondermijnt onze sociale doelstellingen. Dan kan een incassobureau wel eens de enige optie zijn. In dit artikel leggen we uit hoe we daar mee omgaan.

Soorten achterstanden

We kennen 4 soorten achterstanden met elk een afzonderlijke aanpak:

  1. Je hebt een tijdelijk probleem maar je wilt het wel oplossen
  2. Je hebt een structureel probleem maar werkt wel hard om er uit te komen
  3. Je hebt een structureel probleem maar doet er niets aan
  4. Je wilt gewoon domweg niet betalen

Tijdelijk probleem

Het overkomt ons allemaal wel eens dat je een rekening niet betaalt. Dat kan een veelheid aan redenen hebben. In dat geval herinneren we je aan het feit dat er nog een rekening open staat. Mocht je die niet in 1 keer kunnen betalen dan kun je contact met ons opnemen en dan kijken we wat we voor je kunnen doen. We helpen je graag!

Structureel probleem

Ook hier geldt dat je niet de enige bent die wel eens in de problemen komt. Zaak is dat je onderkent dat je een probleem hebt en gaat werken aan de oplossing. Het heeft absoluut geen zin om je te verbergen want daarmee wordt het probleem alleen maar groter.

We hebben het hierbij niet over mensen die al failliet zijn verklaard want die worden automatisch opgenomen in een bewindvoeringstraject. Daarbij neemt een curator het beheer over je geld en je schulden over.

De categorie mensen die de kracht heeft om het probleem in de ogen te kijken en te werken aan een oplossing helpen we graag. Dat kan op verschillende manieren afhankelijk van je situatie. Het is ook zeker goed om hulp te vragen bij instanties die daarin gespecialiseerd zijn.

De groep mensen die een probleem heeft maar daar niets aan doet is een lastige. Ze maken zichzelf vaak onbereikbaar en zijn moeilijk te helpen. Voor deze gevallen zullen we na de aanmaningen einde levering inzetten (met risico op afsluiting) en een incassobureau inschakelen. Dat incassobureau zal dwingend maar respectvol je gaan bewegen om toch iets te doen. In deze fase lopen je schulden wel op maar is het overzienbaar mits je dan toch iets gaat doen.

Ik betaal gewoon niet

Tja, helaas zijn er nu eenmaal mensen die gewoon domweg niet betalen. In veel gevallen komen ze er ook nog mee weg en bouwen ze een schuldenberg op die ze compleet negeren en ondertussen leven ze door met achterlating van de schade bij anderen. De signalen voor ons zijn het weigeren van contact maar wel op vakantie gaan bijvoorbeeld.

Voor deze groep mensen zetten we na het aanmaningstraject en einde levering een ander incassobureau in. Dat is een bureau dat zeer dwingend optreedt en op elke mogelijke wijze contact probeert te zoeken met je. Het is ook de categorie waar we uiteindelijk ook ALTIJD naar de rechter gaan en een gerechtsdeurwaarder inschakelen. Die kan besluiten om beslag te leggen op je geld en spullen. Dit traject kost veel geld dat gewoon op je wordt verhaald. Dat kan oplopen tot wel 1500 euro aan extra kosten en een persoonlijk faillissement.

Hoezo sociaal?

Het is niet de intentie van Welkom Energie om je te benadelen. Daarom geven we je ruim de gelegenheid om bij ons aan te kloppen voor de oplossing van je probleem.

Als wij je energie leveren dan maken we daar kosten voor; we kopen de energie in, we betalen de aansluiting op je woonadres, we betalen de belastingen en doen uiteraard het werk om alles administratief te verwerken. Als we dan de verschuldigde betaling niet krijgen hebben we daar schade van. Sterker nog, die schade raakt indirect alle andere klanten.

Zo sociaal als we pretenderen te zijn, zo afkerig zijn we van asociaal gedrag. We kunnen dat dus niet accepteren. Vandaar onze aanpak.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van deze informatie of jouw situatie? Neem dan contact met ons op. In onze veelgestelde vragen vind je meer informatie.