De brieven van Eus & Jaap (15)

In de serie correspondentie tussen Ozcan Akyol en Jaap Bakker is er weer een nieuwe brief verstuurd. Het einde (van de wereld) is nabij.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Eus & Jaap

In de serie correspondentie tussen Ozcan Akyol en Jaap Bakker is er weer een nieuwe brief verstuurd. Het einde (van de wereld) is nabij….

Almere, 04 maart 2020

Ha die Eus,

Het is alweer even geleden dat we elkaar spraken. En nu wordt alle aandacht opgeslokt door het Corona-virus. Ik wordt er wel een beetje moe van, het lijkt erop dat er paniek gezaaid wordt over een griep. Maar goed, ik ben geen expert en kan zeker de risico’s niet inschatten van deze ziekte.

Ik was van de week wel even op bezoek bij de dokter voor een kleinigheidje. Je wacht eerst in de wachtkamer tot je geroepen wordt en dan loop je naar binnen. “Dag” zegt de dokter, “we geven geen hand”. We lopen samen naar binnen en ik neem plaats op een stoel.

Dat ging eigenlijk natuurlijker dan gedacht, geen raar gevoel, geen gênant moment omdat je toch die beleefdheidsgewoonte voelt. Instant acceptatie vanwege het feit dat een mogelijk globale gezondheidscrisis die ons bestaan bedreigt.

Afijn, na het consult ging ik weer weg en uiteraard schudden we ook dan geen hand. Wel stond ik voor een dichte deur. Toen de dokter mij vragend aankeek zei ik tegen hem: “wil je wel even de deur voor me opendoen, anders hadden we net zo goed een hand kunnen geven.” Hij lachte en deed de deur open; “Tot ziens!”

Omdat we dus prima beleefdheden achterwege kunnen laten zonder ons ongemakkelijk te voelen lijkt me dit dan ook een goed moment om de briefwisseling te stoppen. Geen raar gevoel bij, geen spijt of andere emoties.

Bedankt voor de leuke correspondentie maar we moeten weer lekker overgaan tot de orde van de dag. Wat we te bespreken hebben doen we wel op de reguliere manieren, ok?

We blijven elkaar wel volgen toch? Tenslotte ben ik een beetje schrijver geworden en jij intimus in de energiebranche.

Groeten, Jaap

Vorige brief