De brieven van Eus & Jaap (11)

In de serie correspondentie tussen Ozcan Akyol en Jaap Bakker is er weer een nieuwe brief verstuurd. Het einde van het jaar nadert en de reflectie op het jaar begint.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Eus & Jaap

In de serie correspondentie tussen Ozcan Akyol en Jaap Bakker is er weer een nieuwe brief verstuurd. Het einde van het jaar nadert en de reflectie op het jaar begint.

Almere, 6 december 2019

Lieve Eus,

Ja, ik heb de aanhef iets veranderd en ben benieuwd hoe je daar op reageert. We gebruiken ‘lieve’ in een paar van onze e-mails aan klanten en de reacties lopen uiteen.

Uiteraard reageert de grote meerderheid er niet (actief) op. Een deel begrijpt de verbindende werking van deze aanspreekvorm en is positief. Een heel klein deel klimt kokhalzend in de pen en schrijft dat het niet professioneel is om mensen te adresseren met ‘lieve’. Het lijkt een beetje op een chocoladeletter O met puntjes.

Dit is zeker één van de dingen die 2019 kleur hebben gegeven. Voor mij persoonlijk is 2019 een enorme rollercoaster geweest aan indrukken en ervaringen. Het starten van een energiebedrijf is geen eenvoudige taak en ondanks dat het plan tot in de puntjes is uitgewerkt, leer je elke dag weer dingen bij.

Ik zat zo eens de gebeurtenissen van dit jaar in het nieuws door te nemen en het viel me op dat er wel veel schietpartijen geweest zijn. Die in de Utrechtse tram is wat het meest dichtbij komt. Het is diep triest dat er mensen zijn die denken dat het verwoesten van levens te rechtvaardigen is.

Veel leuker is het om op de dag van het pleegkind een avondje bij NAC voor ze te organiseren. Zo gaaf om te zien dat 300 kinderen en hun begeleiders plezier hebben. En dan komt straks de kerst met een actie waarbij we 100 gezinnen een steuntje in de rug gaan geven met een goedgevulde boodschappentas.

Het hoogtepunt van het jaar was in mijn optiek dat Duncan Laurence het Songfestival won. Ik ben helemaal geen liefhebber van het songfestival en vind de meeste inzendingen niet om aan te horen, maar als Nederland wint ben ik fan, gewoon uit misplaatst nationalisme. Zo ben ik ook fan geworden van vrouwenvoetbal, formule 1, dameshockey en elke andere sport die ik normaal gesproken negeer. Maakt het jaar helemaal goed!

En wat zijn jouw hoogtepunten van 2019?

Groeten, Jaap

Volgende briefVorige brief